İçerik Yönetim Sistemimizin 6.3 sürümü satışa ve kullanıma sunuldu.

Özellikle çok yüksek ziyaretçi trafiğine sahip haber sitelerinde yıllardır başarıyla kullanılmakta olan İYS/YHS ürünümüzün yeni ara sürümünün geliştirilmesi çalışmaları tamamlandı.

Çeşitli performansa yönelik iyileştirmeler yanında 6.3 sürümü ile birlikte gelen yenilikler:

  • Daha kolay kullanımlı foto albüm yönetimi:
    • Yeni albüm girişi ve/veya yayıma açma/yayımdan kaldırma işlevleri için "Albümler" kategori yönetimi ekranına geçmeksizin, "Albüm Yönetimi" ekranından doğrudan yapılabilmektedir. Yeni foto albümü yaratmak için ilgili "Foto Galeri" başlık kısmındaki + ikonu üzerine tıklamak yeterli.
    • Herhangi bir albümü yayıma açmak (yayımdan kaldırmak) için artık Albüm Yönetimi sayfasından "Albümler" kategori yönetimi ekranına geçmek gerekmiyor. Albüm yönetimi ekranında "Albüm adı"nın hemen yanındaki kutucuğu işaretlemek (işaretini kaldırmak) yeterli.
  • Haber metni içerisinde sürükle/bırak yöntemi ile istenilen sayıda fotoğraf eklemek artık mümkün.
  • Veritabanında daha önceden kayıtlı olan bir fotoğraf yeniden sisteme yüklendiğinde ya da haber içerisinde kullanıldığında, artık veritabanında aynı fotoğraf için ikinci bir kayıt yapılmıyor. Yüklenen fotoğrafın daha önce kaydedilmiş olduğu sistem tarafından otomatik olarak algılanarak mevcut fotoğraf kaydı kullanılıyor.

6.2 sürümü başlıca üç ana yenilik içeriyor:

  1. YAS'ın (Yörenet Abonelik Sistemi) yeteneklerinin üzerine inşa edilen ve İYS web tabanlı yönetim arayüzünden daha etkin Kullanıcı Yönetimi: Belirli kullanıcılara kategori bazında yetkilendirme olanağı. Farklı kullanıcıların portalın sadece kendileri ile ilgili kısımlarına içerik girişi mümkün kılındı.
  2. Site Sabitleri Yönetimi: Daha önce konfigürasyon dosyaları üzerinden manuel olarak yapılması mümkün olan site ayarları bu sürüm ile birlikte web tabanlı yönetim arayüzünden yapılabilmekte.
  3. Metin içerik girişi arayüzünde haber dilinde (türkçe, İngilizce, vb.) otomatik yazım hatası algılama/düzeltme (SCAYT) yeteneği eklendi.

6.1 sürümüde gelen başlıca yenilik ise trafik ile orantılı olarak altyapı kapasitesini dinamik artırmayı ve/veya eksiltmeyi sağlayan esnek bir topoloji sunulması oldu.

Yeni mimarisi ile birlikte yeni uygulama sunucularının ve/veya veritabanı sunucularının altyapıya eklenmesi/çıkartılması yayım kesintisi olmaksızın birkaç dakikada gerçekleştirilebilmektedir.

Bu yapı sayesinde bulut ortamda minimum maaliyet ile hizmet kalitesinden ödün vermeden maksimum verimlilik sağlanmaktadır.

6.0 sürümünde site yönetimi arayüzünde kullanıma yönelik yapılan çok sayıda iyileştirme yanında özellikle portal ziyaretçilerinin doğrudan gözlemleyebileceği başlıca yenilikler yorumcu sayfaları ve yorumcuların fotoğraf, web sitesi adresi, facebook sayfası ve twitter sayfası gibi kendi kişisel sayfalarına ait bilgilerini girebilmeleri ve portaldan yorumcunun kendi sayfasına geçiş sağlanmasıdır.

Site yönetimi arayüzündeki en çarpıcı yenilik ise foto albüm hazırlamada sağlanan kolaylıklar oldu. Atrık albüm fotoğrafının giriş yapılmadan önce küçük, normal ve büyük boyutlu olarak ayrı ayrı hazırlanması gerekmiyor. Kullanıcı fotoğraf girişi yaptığında fotoğrafın her üç boyutu otomatik olarak hazırlanarak veritabanına kaydediliyor.

Albüm fotoğrafı girişindeki bir önemli yenilik ise albüme ait fotoğrafların bir kerede ve sürükle/bırak (drag and drop) şeklinde sisteme kaydedilmesi için geliştirilen yeni albüm giriş arayüzüdür. Böylelikle albüm fotoğraflarının hızla ve kolayca sisteme kaydedilmesi olanaklı olmuştur.

Yorumcu sayfası ile birlikte, artık siteye yorum yapan ziyaretçilerin tüm yorumları ilgili haber/yazı başlığı ile birlikte tek bir sayfada ard arda gösterilebilmektedir.

Herhangi bir yorum metninde yorumcu adına tıklayarak yorumcu sayfasına geçiş yapılabildiği gibi, yorumcu sisteme giriş yaptıktan sonra "... sistemdesiniz" yazısı üzerine tıklayarak kendi sayfasına geçebilmektedir.

Yorumcular ile ilgili bir diğer yenilik ise yorumcunun kendi kişisel sayfalarını portal üzerinden tanıtmasına olanak veren ana sayfa, twitter ve facebook linklerinin girilebilmesini olanaklı kılan sayfalar olmuştur.