2014 yılı etkinliğimiz tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.

Müşterilerimizin giderek artan ilgisi ve talebi sonucunda artık gelenekselleşen YÖRENET Teknoloji Günleri  2014 etkinliğimiz programa uygun olarak sürüyor. Bu sayfalardan ilgilendiğiniz eğitim(ler)e ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

YÖRENET Maslak ofisimizde 15 günde bir Perşembe sabahları gerçekleştirilecek olan YÖRENET Teknoloji Günleri'nde katılımcılar bilişim sektörünün en önde gelen ürünleri ile ilgili genel bilgi sahibi olurken birçok özgün konuda uygulama yaparak sonuçları gözlemleme şansını da elde ediyor.

Sıcak ve soğuk içecekler ile birlikte kurabiye ikramımız ile birlikte verilen seminerlerde katılımcılar bir yandan konusunun uzmanı danışmanlarımız ile doğrudan iletişim kurarken aynı zamanda sektördeki teknik profesyoneller le de tanışma fırsatına sahip oluyorlar.

 

YÖRENET Teknoloji Günleri Programı

TARİH SEMİNER BAŞLIĞI
16 Ocak 2014 SUSE Linux Nedir? Genel Özellikleri Nelerdir?
30 Ocak 2014 SUSE Studio ile Hızlı Dağıtım Oluşturulması
13 Şubat 2014 AutoYast ile Hızlı ve Özelleştirilmiş SUSE Sistem Kurulumu
6 Mart 2014 Filr ile Güvenli Dosya Paylaşımı ve Erişimi
20 Mart 2014 SUSE HA Extension Kullanılarak High Available LAMP Sunucu Kurulumu
3 Nisan 2014 Novell Vibe ile Kurumsal İçerik ve Doküman Yönetimi
17 Nisan 2014 SUSE ile Xen/KVM Sanallaştırma Platformu Kurulması
30 Nisan 2014 SUSE ve Red Hat Sunucuların Canlı Olarak Farklı Platforma(P2P, P2V, V2P, V2V) Taşınması
15 Mayıs 2014 SUSE Üzerinde Yapılan Güncellemelerin Snapper/Btrfs Modülü ile Kontrolü ve Gerektiğinde Geri Alınması
29 Mayıs 2014 SLES 11 SP1/SP2 Sunucuların Çevrimiçi Olarak SP3'e Güncellenmesi
12 Haziran 2014 SUSE ve Red Hat Sunucular İçin Canlı Felaket Kurtarma Merkezi Çözümleri
26 Haziran 2014 SUSE ve Red Hat Sunucularda Kullanıcı Yetkilerinin Sınırlandırılması ve Kullanıcı İşlemlerinin Takip Edilmesi
10 Temmuz 2014 SUSE ve Red Hat Sunucuların Loglarının Takibi ve TCK 5651 Kapsamında Yönetilmesi
24 Temmuz 2014 Novell Vibe ile Proje Yönetimi
   

YTS101 - SUSE Linux Nedir? Genel Özellikleri Nelerdir?

SUSESüre: 2 Saat

Düzey: Giriş Seviyesi

Anahtar Kelime: SUSE, SUSE Studio, SLES, openSUSE, Setup, Linux, Install, Kurulum

Özet: Bu seminerde SUSE Linux, genel özellikleri, yapısı ve eklenti paketleri genel olarak anlatılacaktır. Seminerin amacı SUSE Linux hakkında genel bilgi vermek ve örnek bir donanım üzerinde SUSE Linux'un kurulumu ve SUSE ile beraber gelen genel yönetim araçlarının katılımcılara tanıtılmasıdır.


YTS102 - SUSE Studio ile Hızlı Dağıtım Oluşturulması

SUSESüre: 2 Saat

Düzey: Giriş Seviyesi

Anahtar Kelime: SUSE, SUSE Studio, SLES, openSUSE, Linux, Setup, Install, Appliance, Cihaz, Kurulum

Özet: Bu seminerde ücretsiz olarak kullanılabilen SUSE Studio ( http://www.susestudio.com ) programı ile SUSE Linux Enterprise ve openSUSE dağıtımlarının özel grafik tasarım ve paket program kombinasyonları kullanılarak son kullanıcı tarafından ne kadar kolay bir şekilde özelleştirilmiş dağıtım oluşturulabileceği katılımcılara gösterilecektir. Hazırlanan dağıtımın istenilmesi durumunda canlı sistemler üzerinde nasıl test edileceği ve örnek bir fiziksel sunucu üzerine nasıl kurulacağı gösterilecektir.


YTS103 - AutoYast ile Hızlı ve Özelleştirilmiş SUSE Sistem Kurulumu

SUSESüre: 2

Düzey: Orta Seviye

Anahtar Kelime: SUSE, SLES, openSUSE, AutoYast, NFS, Boot, Setup, Fast Install, Advanced Install

Özet: Autoyast, otomatik SUSE kurulumu yapmak üzere SUSE Mühendisleri tarafından geliştirilmiş, kendine verilen kurulum bilgilerini içeren XML dosyasını kullanarak sessiz kurulum (silent install) gerçekleştirebilen yardımcı bir SUSE programıdır. İlgili XML dosyasının içinde kullanılacak disk yapısı, dosya sistemi tipi, kullanıcı bilgileri, IP, netmask bilgileri, kurulacak paketler gibi elle SUSE kurulumu sırasında seçilen tüm özellikler ayrıntılı bir biçimde bulunmaktadır.


YTN301 - Filr ile Güvenli Dosya Paylaşımı ve Erişimi

Süre: 2

Düzey: Giriş Seviyesi

Anahtar Kelime: Novell, Novell Filr, Dosya ve Sunucu Paylaşımı, File Sharing, BYOD, Mobil Dünya, Mobile World

Özet: Novell Filr Ürünü şirketlerde güvenli bir şekilde dosya paylaşımı ve erişim hizmeti veren bir üründür. Novell Filr ürünü kullanıcılara Dropbox hissiyatı ile çalışma fırsatı tanırken, bunun yanında bir kale kadar güvenli bir şekilde dosyalara erişim yöntemi sunar. Günümüzde şirketlerde mobil cihaz kullanımı arttıkça her şirketin mevcut dosyalarına güvenli şekilde erişip, paylaşabilme imkanı sağlayan Novell Filr ürününe ihtiyaç duymaktadır. Seminer kapsamında Novell Filr ürünü anlatımı yapıldıktan sonra Demo ortamı üzerinde ilgili ürünün özellikleri anlatılacaktır.


YTS104 - SUSE HA Extension Kullanılarak High Available LAMP Sunucu Kurulumu

SUSESüre: 2

Düzey: Orta Seviye

Anahtar Kelime: SUSE, SLES, LAMP, SLES HA, High Available, Sles High Available Extension, Cluster, Pacemaker, OpenAis

Tarih: 20.03.2014

Özet: Seminerde SLES HA paketinin özellikleri ve genel yapısı anlatılacaktır. Uygulama bölümünde ise aktif/pasif cluster üzerinde SUSE LAMP(Linux Apache MySQL PHP) sisteminin nasıl işletileceği konusu katılımcılara uygulamalı olarak gösterilecektir.


YTN302 - Novell Vibe ile Kurumsal İçerik ve Doküman Yönetimi

Süre: 2

Düzey: Giriş Seviyesi

Anahtar Kelime: Novell Vibe, Döküman Yönetim Sistemi, Document Management, Content Management, Team Collaboration, Teaming, Takım Çalışması, Takım

Özet: Novell Vibe Ürünü ile her ölçekteki şirket için Kurumsal İçerik ve Döküman Yönetim Sisteminin nasıl oluşturulabileceği ve genel özellikleri anlatılacaktır. Bu seminerde Novell Vibe Ürünü kullanılarak örnek bir Kurumsal içerik ve Doküman yönetim sistemi katılımcılar ile beraber kurulacaktır.


YTS105 - SUSE ile Xen/KVM Sanallaştırma Platformu Kurulması

SUSESüre: 2

Düzey: Giriş Seviyesi

Anahtar Kelime: SUSE, SLES, Xen, KVM, Hypervizor, Dom0, DomU, Virtualization, VMDP, Virtual Machine Driver Pack

Özet: SUSE Linux Enterprise Server üzerinde popüler sanallaştırma teknolojilerinden olan Xen ve KVM sanallaştırma teknolojilerinin nasıl kullanılabileceği ve bu platformlar üzerinde SUSE ve Windows sunucuların nasıl kurulup yönetileceği katılımcılara uygulamalı olarak gösterilecektir.


YTQ201 - SUSE ve Red Hat Sunucuların Canlı Olarak Farklı Platforma(P2P, P2V, V2P, V2V) Taşınması

NetIQSüre: 2

Düzey: Orta Seviye

Anahtar Kelime: SUSE, Red Hat, Taşıma, Online Migration, Migration, Platespin, Platespin Migrate

Özet: SUSE ve Red Hat sunucular, Platespin Migrate programı kullanılarak minimum kapalı kalma süresi ile bulundukları fiziksel veya sanal ortamdan farklı bir fiziksel veya sanal ortama canlı olarak taşınabilmektedir. Bu yardımcı program sayesinde tüm sunucu geçiş ve göç işlemleri büyük bir kolaylıkla ve kısa sürede, mevcut arayüzden birkaç tıklama ile güvenli ve kararlı bir şekilde yapılabilmektedir.


YTS106 - SUSE Üzerinde Yapılan Güncellemelerin Snapper/Btrfs Modülü ile Kontrolü ve Gerektiğinde Geri Alınması

SUSESüre: 2

Düzey: Giriş Seviyesi

Anahtar Kelime: SUSE, SLES, openSUSE, Btrfs, Snapper, Update, Güncelleme, Geri Alma, Rollback, Zypper

Özet: Geleceğin dosya sistemi teknolojilerinden birisi olan Btrfs dosya sistemi, içerdiği snapshot özelliği sayesinde, mevcut dosya sistemini gerektiği durumlarda kararlı bir şekilde önceki bir kontrol noktasına geri döndürebilme özelliğine sahiptir. Bu özellik, yapılan bir güncellemenin, kurulan bir programın veya değiştirilen bir dosyanın önceki kontrol noktasındaki durumuna getirilebilmesini mümkün kılar. Btrfs ile beraber gelen Snapper programı sayesinde YaST/Zypper ile kurulan programlar gerekli olması durumunda kontrollü şekilde geri alınabilir.


YTS107 - SLES 11 SP1/SP2 Sunucuların Çevrimiçi Olarak SP3'e Güncellenmesi

SUSESüre: 2

Düzey: İleri Seviye

Anahtar Kelime: SLES, Install, Update, Fast

Özet: SLES 11 SP1/SP2 sunucular tekrar sıfırdan yükleme(fresh install) gerektirmeden canlı, çevrimiçi olarak NCC (Novell Customer Center), SMT (Subscription Management Tool) veya SUSE Manager programları üzerinden doğrudan üst seviye servis paketi güncellemesine yükseltilebilir (mevcut olarak SP3). Bu şekilde sistemdeki yapılandırılmış ayarlar korunarak sürüm geçişleri çok hızlı bir şekilde yapılabilir. Seminerde bu güncelleme işleminin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak anlatılacaktır.


YTQ202 - SUSE ve Red Hat Sunucular İçin Canlı Felaket Kurtarma Merkezi Çözümleri

NetIQSüre: 2

Düzey: Giriş Seviyesi

Anahtar Kelime: Netiq, SUSE, Redhat, Disaster Recovery, Felaket Kurtarma, Platespin, Platespin Protect

Özet: SUSE ve Red Hat Sunucular, Platespin Protect Programı kullanılarak bir Felaket Kurtarma Merkezi Ortamına herhangi bir kullanıcı müdahalesi olmadan aktarılabilmektedir (replike edilebilmektedir). Veri aktarımı kararlı ve blok seviyesinde yapıldığı için merkezdeki veriler güncel ve kararlı olarak Felaket Kurtarma Merkezine aktarılmaktadır. Talep edilmesi durumunda ilgili Linux sunucu Felaket Kurtarma Merkezinde test amaçlı olarak veya yedekten bir dosyaya geri dönmek amacıyla istenilen kurtarma noktasından açılabilir. Test sonrası veri aktarımı merkezdeki sunucudan felaket kurtarma merkezindeki sunucuya doğru kaldığı yerden birebir artçı olarak aktarılmaya devam edecektir. Bu seminerde kullanımı anlatılacak olan Platespin Protect programı sayesinde Linux sunucuların Felaket Kurtarma Merkezine yedeklenmesi artık çok kolay, kararlı ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir.


YTQ203 - SUSE ve Red Hat Sunucularda Kullanıcı Yetkilerinin Sınırlandırılması ve Kullanıcı İşlemlerinin Takip Edilmesi

NetIQSüre: 2

Düzey: Giriş Seviyesi

Anahtar Kelime: Netiq, SUSE, Red Hat, Privileged User Manager, Kullanıcı Takibi

Özet: SUSE ve Red Hat sunucularda kullanıcıların yetkilerinin sınırlandırılması, belirli kullanıcı grubuna belirli özel yetkilerin tanımlanması, bir kullanıcının sunucuya bağlandıktan sonra yaptığı tüm işlemlerin video olarak kayıt edilmesi, saklanması ve içinden belirli girilen komutlar için arama yapılmasının Netiq Priviledged User Manager Programı kullanılarak nasıl kolay bir şekilde yapılacağı anlatılacaktır. Netiq Privileged User Manager, yasal sunucu denetimlerinde ihtiyaç duyulan tüm raporlamaları ve yetki kısıtlamalarını sağlayan, bu konuda özelleştirilmiş bir programdır.


YTQ204 - SUSE ve Red Hat Sunucuların Loglarının Takibi ve TCK 5651 Kapsamında Yönetilmesi

NetIQSüre: 2

Düzey: Giriş Seviyesi

Anahtar Kelime: SUSE, Red Hat, Log Management, TCK 5651, Log Manager, Sentinel

Özet: Bu seminerde, SUSE ve Red Hat sunucular ile bilgi işlem envanterindeki diğer tüm cihazlardan istenen logları toplayıp bu logları yorumlayan, tanımlanan alarmları üreten, gerektiğinde aksiyon alan ve TCK 5651 yükümlülükleri kapsamında da kullanılabilecek Sentinel Log Manager ürününün tanıtımı yapılacaktır. Seminerde özellikle SUSE ve Red Hat sunucularda oluşan olayların Log Manager tarafından nasıl işlendiği, değerlendirildiği, yorumlandığı ve işletim sistemi takibinin nasıl kolaylaştırdığı katılımcılara gösterilecektir.


YTN302 - Novell Vibe ile Proje Yönetimi

Süre: 2

Düzey: Giriş Seviyesi

Anahtar Kelime: Novell Vibe, Proje Yönetimi, Project Management, Team Collaboration, Teaming, Takım Çalışması

Özet: Novell Vibe Ürünü Takım üretkenliğini arttırmak için takımın nerede olduğundan ve hangi aygıtları kullandığından bağımsız olarak kişi, proje ve süreçleri tek bir güvenli ortamda buluşturur. Bu seminerde Novell Vibe Ürünü kullanılarak örnek bir projedeki süreçlerin, dokümantasyonların, ortak çalışma alanlarının, iş akışlarının nasıl kolay bir şekilde takip edileceği katılımcılara gösterilecektir.